1957

Na de Tweede Wereldoorlog groeit Brouwerij Sterkens zeer snel. In 1957 wordt er een nieuw bier, de “Ster Ale“, gebrouwen. Dit amberkleurig biertje wordt bijzonder populair in Hoogstraten en omstreken. Gaandeweg kan heel het Vlaamse land genieten van “Het Sterreke”, zoals het in de volksmond wordt genoemd. Zoals elke brouwerij in die tijd, begint Brouwerij Sterkens ook andere dranken te brouwen. Zo brengen ze ook Aster Limonade op de markt. Tegenwoordig wordt er een verfrissende pils gebrouwen met de naam Ster Pils, een frisse knipoog naar het amberkleurige Ster Ale.

Omwille van de populariteit van de Ster Ale vraagt het VVV Kantoor van Hoogstraten om een typisch Hoogstraats streekbier te produceren. De familie Sterkens grijpt hiervoor terug naar een oud recept en niet veel later worden de eerste flessen Hoogstraten Poorter afgevuld. Ook dit bier wordt vervaardigd in stenen kruiken. Brouwerij Sterkens brouwt ook op vraag van het Domein van Bokrijk een nieuw ambachtelijk bier. Dankzij hun authentiek imago, brengen ze het nieuwe Bokrijks op de markt.

De familie Sterkens begint gaandeweg in te zien dat het brouwen van het bier de bovenhand neemt van het voorzien in de dagelijkse behoeften op hun landbouwbedrijf. Zo brouwt men niet meer om in eigen behoeften te voorzien, maar vooral om de anderen te laten genieten van het heerlijke gerstenat. Het brouwen krijgt vanaf nu voorrang op het louter werken op de akker. We kunnen officieel spreken van “Brouwerij Sterkens”.