St. Paul White wint brons op Brussels Beer Challenge

Op zondag 8 november werd de vierde editie van de Brussels Beer Challenge gehouden. De Brussels Beer Challenge is een internationale gerenommeerde, driedaagse proefwedstrijd die wordt georganiseerd om de biersector wereldwijd te promoten.

De Brussels Beer Challenge, die de voorbije jaren telkens in een andere Belgische gaststad plaatsvond, bracht ook dit jaar 75 internationale bierexperts op de been die in totaal meer dan 1.000 bieren moesten evalueren.

De Belgische brouwerijen waren het best vertegenwoordigd met 261 deelnemende bieren, gevolgd door de Verenigde Staten, Italië, Nederland en Frankrijk.

Brouwerij Sterkens vertegenwoordigde maar liefst 3 bieren tijdens deze vierde editie. De St. Paul Triple, St. Paul Blond en St. Paul White werden ingezonden en beoordeeld door de jury.

In de nieuwe gebouwen van Brouwerij De Koninck vond op 8 november de officiële proclamatie plaats. De jury was lovend over Brouwerij Sterkens. Uit 42 bieren in de categorie ‘Witbier‘, kreeg de St. Paul White de bronzen medaille. Hierbij het juryrapport van de St. Paul White:

Uiterlijk: De St. Paul White heeft prachtige kleuren en een perfecte witte schuimkraag. Het heeft een heel aantrekkelijk en smaakvol uiterlijk en het bier vertoont een goede koolzuur.
Aroma: De St. Paul White heeft een gekruid aroma met opvallende toetsen van koriander en sinaasappel. Het aroma van tarwe is duidelijk aanwezig en de geur is zeer mooi gebalanceerd en zuiver in de neus.
Smaak: Dit witbier is een licht bier met een goede koolzuur. Het is tevens mooi gekruid met tinten van tarwe en een subtiele, maar zeer aangename nasmaak. Bovendien is het bijzonder smaakvol.
Technische kwaliteit: De St. Paul White vertoont geen grote fouten en is een mooi gebalanceerd bier. Het is uitermate verfrissend en bijzonder smaakvol.
Toepasbaar voor de categorie ‘Witbier’: De St. Paul White is een heel mooi voorbeeld en past perfect in de categorie ‘Witbier’.
Gemiddelde score van de 38 bieren in deze categorie: 31,92/50
Score van de St. Paul Blond: Winnaar van de bronzen medaille.

De St. Paul Triple en St. Blond wonnen helaas geen medaille, maar kregen toch zeer positieve feedback van de jury. Hierbij het juryrapport van de St. Paul Triple:

Uiterlijk: De St. Paul Triple heeft een mooie gouden kleur met een witte schuimkraag en een gemiddelde koolzuur.
Aroma: Dit bier heeft een smaakvol aroma. Het heeft een gekruide, aangename geur en de St. Paul Triple heeft gebruik gemaakt van zuivere mout.
Smaak: De St. Paul Triple is een middelmatig tot zwaar bier met een goede koolzuur. Het bier geeft een uitstekend gevoel in de mond. Het is een beetje zoet en fruitig en heeft een excellente nasmaak.
Technische kwaliteit: Dit bier vertoont geen grote fouten.
Toepasbaar voor de categorie ‘Tripel‘: De St. Paul Triple is een mooi voorbeeld en past perfect in de categorie ‘Tripel’.
Gemiddelde score van de 60 bieren in deze categorie: 32,88/50
Score van de St. Paul Triple: 39,00/50

Ook de St. Paul Blond kreeg lovende feedback. De jury beoordeelde de St. Paul Blond als volgt:

Uiterlijk: De St. Paul Blond heeft een mooie blonde kleur en heeft een grote, witte en goed houdende schuimkraag. Het koolzuur is ook in orde.
Aroma: Het bier heeft een aangenaam aroma en bevat toetsen van citrus, peer en appel. Bovendien heeft het een zuivere geur in de neus.
Smaak: De St. Paul Blond is een gemiddeld zwaar bier met een koolzuur dat in orde is. Het geeft een vol gevoel in de mond. De smaak is fruitig, gekruid en hoppig. Het hop en het mout zijn opvallend en dit bier geeft een droge nasmaak.
Technische kwaliteit: Dit bier vertoont geen grote fouten en is zeer goed gebalanceerd. Bovendien is het bijzonde smaakvol.
Toepasbaar in de categorie ‘Blond‘: De St. Paul Blond is een heel mooi voorbeeld en past perfect in de categorie ‘Blond’.
Gemiddelde score van de 38 bieren in deze categorie: 36,26/50
Score van de St. Paul Blond: 38,80/50

Het werd een succesvolle editie en een bijzonder gezellige proclamatie. Brouwerij Sterkens wil graag het team van de Brussels Beer Challenge bedanken voor de goede organisatie. De commentaren nemen we mee naar ons brouwproces.

Voor meer informatie, surf naar de website van de Brussels Beer Challenge.

Tot volgend jaar!

Brussels Beer Challenge St. Paul White